Thursday, January 21, 2010

mEh bcE noVela..

phewwww....lotihny otak nehh..heh...

Salam....

Erm..dh banyk ari xltak n3..dlm kepala nih banyak mnde nk cte act..tp tah la erh..bile start nk cte jerk..tetibe blur..ari ni dh kamis, means last day kja for this week..sok start cuti..abis kja karang aku terus balik umah mak..ape mk aku msk ari ni erh..smlm call, mk ckp msk lemak ketam..aduyai..sedp..sib baik ketam not my fav..

Korang suke bce novel x?..meh sni aku nk cte skit psl novel2 yg ade dlm simpanan aku, act. xsume aku bli..ade gak yg adik aku si Ayied beli..n aku mula trjebak dlm kes beli novel ni dek kerana pengaruh si Ayid ni la..tp aku hanya beli novel tulisan Ramlee Awang Murshid, thriller No. 1 kt msia ni..korunk plak..spe novelis yg korunk suka erh?...

Dlu aku suka sgt ngn Ahadiat Akashah, tp skrg mcm dh down jek dia..ade mslh kot erh..then bnyk gk la novelis2 yg aku suke..tp skdr bce, xpnh pn beli novel dorg..cuma sejak diperkenalkn Ayid pd Ramlee Awang Murshid ni, aku mule jatuh hati la nk folo novel2 dia..yg 1st aku bce, Cinta Sang Ratu..perghh..cte cinta yg xhanyut la..mmg layanz..smbil bace siap brzikir jek dlm ati..korg try r cri novel tuh n bce..tp tah mne letak novel tu, xjmpa plak..

Since bce Cinta Sang Ratu, bru tau yg dia tu kesinambungn dr Bgaikan Puteri, n ending dia, Hijab Sang Pencinta..aku pe lagi, terus terjah kedai2 buku sekitar Sg. Petani semata2 nk cri novel2 nih..mule2 p MPH Bookstore, xde stok, then p Popular, juga xde time tu, sib baik kt Hasani Bookstore ade, aku terus r book, ptg tu terus g amik..mmg best..puas aku bce, lepas subuh bru tdo beb..

Terbaru aku beli 9Nyawa, juga Ramlee Awang Murshid..tp belum smpat bce, dkt 2 mggu dh peram dlm bilik tu..Mikhail yg Ayid beli pun bru 5m/s smpat bce..juga Ramlee Awang Murshid..tgk la cuti ni klu smpt, nk gak la bce, tp tu la..bile dh pegang remote tv..xingt dh nk bce..





P/s : ayied, jgn beli tau 9Nyawa..akak dh beli..ayid beli buku len plak k..kite wt koleksi Ramlee Awang Murshid erh.. :)

7 comments:

Nida said...

Salam

Dulu akak suka baca novel Khadijah Hashim.. tapi laaa ni tak sempat dah nak baca..

nana said...

nana pun suke baca novel. dulu masa time skola2 slalu pinjam buku. nak beli.. takde duit. skarang pon na still suke baca novel, tapi more to English novel. tak jumpa buku kita yang menarik di hati..

HaSue said...

salam iza...dah lama akak x selongkar novel2 lama..apa lagi nak beli yg baru...x nyempat2 nak membaca novel skrg nih kot.hehe... yg sempatnya baca majalah jek..hihih

awek_utara said...

>> Nida
salam kak..

khadijah hassan erh kak?..sape tu?..novelis lama erh..buku dia genre ape kak..cinta2 yer?

>> nana..
thanx for folo me ye miss nana..akak pn suke gak bce novel english..tp so far paling minat Sherlock Holmes..hehehhe...anyway, akak suka bce blog nana...

>> Hasue
salam kak su yg havoc..hehehe
akak pn minat novel?..ha..klu ade yg dh lame2 tu..jgn buang taw..anto kt za..nk suh za bayo duit courier pn za sggup..tp novel yg best2 jek la erh..hihih :))..miss u dear..muahhhh...

Farid Ahmad said...

ala kak T...
laen kali ty...
owg dah beli 9nyawa!
dkt sbuln dah...
but still x baca lg...
herm...apakan daya? sudah takdir...huhuhu...
BTW, amboi2 Kak T n Kak Nana...
kian mesra nampak?
tak sia2 daku wujud utk kalian...
wkakaka...

awek_utara said...

>> Ayied
Lorh..ye ke ayid pn beli gak 9Nyawa neh?..jap2..sape beli dlu? akak beli ari yg antaq ayid p stesen bas tu la, time p CS ngn an aritu. bli stationery kt an n nurul, an nk novel tu, bli jek la
ha, sape yg beli dlu?

akak pn xbaca lagi taw..an balik2 tu terus jek baca, mlm tu gak abis 1 buku..akk xtau la bila nk start baca

Farid Ahmad said...

ya?
awt pos lmbt?
ha...sapa slh?
huhuhu...
pak kaduk n ruminah sudik juga yg bsalah...
huhuh...
okla, apa nk buat?
sudh nasib...